Samenvatting achtste groepers huilen niet door Jacques Jacques Vriens

Achtste groepers huilen niet door Jacques Jacques Vriens is een boek over hechte groep in groep acht die die cito-toets moeten maken een musical en.. Dit boek wordt ook verfilmd binnenkort dus houd de bioscopen in de gaten voor de verfilming achte groepers huilen niet.

Samenvatting:
Achtste-groepers huilen niet gaat over een hechte groep 8. Met de CITO-toets en de eindmusical hebben de leerlingen een spannend jaar voor de boeg. Maar het laatste schooljaar wordt pas echt uitzonderlijk als klasgenootje Akkie ziek wordt. Ze heeft leukemie en moet een groot deel van het schooljaar in het ziekenhuis doorbrengen. Ondanks haar ziekte kan Akkie het niet laten om zich overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om juf Ina aan een nieuwe man te helpen.